Direct naar het menu of de content.

Beheer

De heer Gerritsjans van Gemeente Pijnacker-Nootdorp werkt al jaren samen met Ad Hoc om leegstandrisico's te beperken. In Ad Hoc heeft hij een betrouwbare partner gevonden. Lees hieronder zijn verhaal.

 

Rinus Gerritsjans van Gemeente Pijnacker-Nootdorp over Ad Hoc: "Snel schakelen, prettige contacten en betrouwbaar. Zo neemt Ad Hoc onze zorgen over leegstand weg!"


Rinus Gerritsjans is sinds 1990 werkzaam bij de Gemeente Pijnacker-Nootdorp en is verantwoordelijk voor het beheer van alle gemeentelijke gebouwen: van woonwagens tot ambtswoningen. "De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente. Als gevolg hiervan worden er veel woningen en percelen in het buitengebied aangekocht. Sloop is niet altijd direct mogelijk en daarom zoeken wij naar een tijdelijke bestemming die verhindert dat er ongewenste ontwikkelingen plaatsvinden. Dat is precies waarom de samenwerking met Ad Hoc voor ons zo waardevol is."

Tijdelijk beheer biedt uitkomst
"Soms zitten er maanden tussen het aankopen van een pand en de sloop. Dan loopt het ook een vergroot risico op kraak. Als het pand wordt gebruikt, blijft de leefbaarheid en uitstraling ervan op peil. Dit bevordert ook weer de verhuur of verkoop van ons vastgoed. Ad Hoc heeft de kennis in huis om deze adequate oplossing te bieden. Zo heeft Ad Hoc jarenlang ondernemers geplaatst in het oude Raadshuis. Het feit dat de ondernemers op deze manier tijdelijk een betaalbare werkruimte konden betrekken werd niet alleen door hen goed ontvangen, maar vooral ook door de plaatselijke politiek. Een positieve ontwikkeling voor de gemeente."

"We hebben als gemeente geprobeerd zelf tijdelijke contracten uit te geven aan bewoners. Dit kostte onze juridische afdeling veel tijd. Daarom kiezen we ervoor om het tijdelijke beheer uit te besteden aan Ad Hoc. Zij zijn expert op het gebied van leegstandbeheer en het plaatsen van tijdelijke gebruikers."

Straat_Incase

"Samenwerking creëert vertrouwen"
De heer Gerritsjans is zeer te spreken over de samenwerking met Ad Hoc. "Door de jarenlange samenwerking is er vertrouwen gecreëerd. De contacten met Ad Hoc zijn snel, helder en prettig en ze kunnen snel schakelen. Als ik 's ochtends bel dat ik een nieuw pand in beheer wil geven, dan regelt Ad Hoc dat er 's middags al een bewoner klaarstaat om het pand te betrekken. Daarom beheert Ad Hoc meerdere projecten voor de gemeente: van het oude stadhuis tot een voormalig welzijnsaccommodatie en aangekochte woningen. Er zijn veel spelers in deze branche. Ik word wekelijks gebeld door diverse aanbieders van leegstandbeheer, maar ik heb vertrouwen in de samenwerking met Ad Hoc. Ik kan mij niet voorstellen dat er partijen zijn die het beter kunnen doen dan zij. Ad Hoc neemt onze zorgen over leegstand weg!"