Direct naar het menu of de content.

Veelgestelde vragen

Anti-kraak wonen bij Ad Hoc: op elke vraag een duidelijk antwoord.

 
 • Hoe lang moet ik wachten op een woning of werkruimte?

  Dat is lastig te zeggen, want de wachtlijsten binnen Ad Hoc zijn erg verschillend en erg veranderlijk. De wachttijd verschilt dus per regio, plaats en periode. Uiteraard zijn jouw woon- of werkeisen hierbij ook een factor: hoe flexibeler je bent, hoe groter de kans is dat we iets voor je hebben.

  Voor actuele informatie raden we je aan contact op te nemen met het desbetreffende regiokantoor.
 • Hoe kan ik mij inschrijven bij Ad Hoc?

  Je kunt jezelf online aanmelden via het aanmeldformulier.

  Bij Ad Hoc kun je alleen ingeschreven worden wanneer je voorgedragen bent door één van onze huidige gebruikers; iemand die langer dan drie maanden via ons woont. In het online aanmeldformulier geef je op wie jou voor kan dragen. Hiervoor heb je wel het e-mailadres nodig van jouw voordrager.

  Wanneer je aanmeldformulier in goede orde is ontvangen zul je, als potentiële nieuwe gebruiker, een reactie krijgen met daarin aangegeven wanneer je kunt bellen voor het maken van een intake-afspraak. Pas wanneer de intake goed is verlopen, kun je ingeschreven worden bij Ad Hoc.
 • Wat moet ik meenemen tijdens het intakegesprek?

  Wanneer je een afspraak voor het intakegesprek hebt gemaakt, dien je ervoor te zorgen dat je een aantal benodigdheden mee kunt nemen. Zonder deze documenten kunnen wij je helaas niet inschrijven.

  Verplicht om mee te nemen zijn:
  - Geldig legitimatiebewijs
  - Huidige adresgegevens
  - Geldige bankpas
  - Inkomstenverklaring (salarisspecificatie, bewijs van studiefinanciering, verklaring boekhouder)
  - Gegevens van je contactpersoon (ouders/familie/vrienden)
  - Gegevens van je back-up adres
  - Polisblad aansprakelijkheidsverzekering

  Daarnaast dien je, wanneer het gesprek goed verloopt en je daadwerkelijk wordt ingeschreven, direct € 25,- inschrijfgeld te voldoen. Aan het einde van het intakegesprek wordt er een digitale foto van je gemaakt.
 • Waar kan ik het huidige aanbod zien?

  Een greep uit het huidige actuele aanbod kun je vinden op onze website. Via de homepage of de verschillende subpagina's kun je direct naar het aanbod. Heb je interesse in een pand en ben je al aangemeld? Dan kun je jouw interesse kenbaar maken door op één van de panden te reageren.
 • Mag ik een pand afwijzen?

  Ja, je bent vrij om een pand af te wijzen. Uiteraard horen we wel graag wat de reden van de afwijzing is zodat we hier in de toekomst rekening mee kunnen houden. Wanneer er regelmatig geweigerd wordt zonder goede reden, zullen we met jou in gesprek gaan over de vraag of een plaats op de wachtlijst nog wel gewenst is.
 • Kan ik een voorkeur aangeven waar ik wil wonen?

  Ja, het is mogelijk en zelfs wenselijk om een voorkeur aan te geven. Wij zullen ons aanbod richting jou hier zoveel mogelijk op afstemmen. Op deze manier kunnen wij gericht matchen. Dat is voor beide partijen wel zo prettig.
 • Hoe hoog is de vergoeding?

  De maandelijkse vergoeding ligt momenteel tussen de € 100,- en de € 250,-. De exacte hoogte is afhankelijk van afspraken die gemaakt zijn door ons met derden. Ook maakt het verschil of je inclusief of exclusief gebruikerskosten beheert en of je alleen of samenwoont. De precieze details worden uiteraard vóór het tekenen van het contract met je besproken.
 • Mogen er kinderen in een Ad Hoc-pand wonen?

  Nee, het is niet mogelijk om een persoon onder de 18 jaar in een Ad Hoc pand te laten verblijven – ook niet onder toezicht van een volwassene. De reden hiervoor is dat we geen garantie op woonruimtes kunnen bieden of de duur van het gebruik kunnen aangeven. Wij willen geen minderjarigen in deze situatie brengen.
 • Hoe lang kan ik in een pand blijven wonen?

  De panden en projecten die Ad Hoc beheert, staan vaak in afwachting van verkoop, verhuur, sloop of renovatie. De gemiddelde duur van een verblijf van een bewoner in een pand/woning is, naar onze ervaring, gemiddeld zo’n acht maanden. Die duur is echter slechts een indicatie, waaraan je geen rechten kunt ontlenen. Kortere, maar ook langere periodes komen regelmatig voor.

Yvonne woont Ad Hoc

Yvonne: “Een supervilla tegen lage kosten… gewoon uniek!”

Lees Yvonne's verhaal