Wonen, werken & leegstandbeheer door heel Nederland
MIJN AD HOC

Ad Hoc Doe Dagen

19, 20 & 21 april is het weer tijd voor de landelijke Ad Hoc Doe Dagen!
Bij je aanmelding heb je aangegeven iets te willen doen voor leefbaarheid in de wijk. Dit is de perfecte kans om je als Ad Hoc bewoner of ondernemer hiervoor in te zetten.
Hoe? dat mag je helemaal zelf bepalen…of het nu een buurt BBQ, opruimdag, gezamenlijk groenonderhoud of buurt bingo is…we zijn benieuwd naar jullie initiatieven.

Hoe werkt ‘t?

‘Wie goed doet, goed ontmoet’.
Bij Ad Hoc vinden we het belangrijk om iets goeds te doen voor een ander en een positieve toevoeging te zijn in de buurt. Daarom dagen wij jou als Ad Hoc’er uit om een leuk initiatief te verzinnen dat de leefbaarheid in de buurt ten goede komt.

  • Wat? Dat mag je zelf verzinnen, zolang het maar
    een positieve invloed heeft op de buurt.
  • Wanneer? 19, 20 of 21 april 2024

Stuur jouw initiatief via het contactformulier onderaan deze pagina vóór 31 maart op. Uit alle inzendingen wordt er per regiokantoor 1 initiatief gekozen dat Ad Hoc ondersteunt met materialen en promotie t.w.v. max. €250,-

* de ingediende initiatieven worden gecheckt op haalbaarheid

Voorbeelden van activiteiten

  • Buurt barbecue
  • Groen onderhoud
  • Workshops
  • Activiteiten tegen eenzaamheid
  • Buurt bingo
  • Opruimdag

Ad Hoc Doe Dagen 2023

De Doe Dagen van 2023 stonden in het teken van bij elkaar komen, kennismaken met de buren, de lente vieren, groen onderhoud en vooral gezelligheid! In elke regio waren er leuke initiatieven waarbij een groot aantal enthousiaste Ad Hoc’ers zich hebben ingezet om deze dagen tot een succes te maken. Samen maken we het verschil in de buurt!
Heb je inspiratie nodig voor het verzinnen van een leuke activiteit? Lees de verhalen van de Doe Dag van 2023 dan eens door.

Regio Den Haag

Collega’s van kantoor Den Haag zijn richting Leidschendam gegaan voor het project van Daelmans Vastgoed. Hier beheren wij tijdelijk een aantal bungalows. Samen met de bewoners hebben wij de handen uit de mouwen gestoken om de buurt lente klaar te maken! De plantjes zijn gezaaid en onkruid is gewied. De middag werd afgesloten met een gezellig hapje en drankje.

Regio Rotterdam

De collega’s uit Rotterdam zijn samen met de bewoners aan de slag gegaan bij een voormalig schoolpand in Dordrecht. We gingen op pad met een tas vol scheppen, zaadjes, drankjes en hapjes. Het werd een gezellige bijeenkomst van Ad Hoc’ers waarmee er samen een leuk bloementuintje geplant is op het schoolplein. Kortom een mooie middag in het zonnige Dordrecht.

Regio Zwolle

Kantoor Zwolle heeft de handen uit de mouwen gestoken in een voormalig schoolgebouw van de Gemeente Hengelo. De Ad Hoc bewoners hebben zich ingezet om de algemene ruimtes, gangen en keuken weer spik en span te maken. Ook de binnentuin is aangepakt. Alle bladeren en het zwerfafval zijn verwijderd en het gras is gemaaid. Deze gezellige middag werd afgesloten met een hapje en een drankje als dank voor de inzet!

Regio Amsterdam

Kantoor Amsterdam ging richting Diemen om samen met de Gemeente een leuke doe-dag/lente dag te beleven met de Oekraïense bewoners. De gemeente heeft plantenbakken met bloembollen neergezet en gezamenlijk is er een grote moestuin aangelegd. De bewoners kregen vanuit Ad Hoc een bloempotje met zaadjes die zij zelf konden versieren en er waren ook leuke activiteiten voor de kinderen.  Al met al een geslaagde en gezellige middag!

Regio Den Bosch

In de regio Den Bosch is een voormalig schoolpand in Etten Leur aangepakt. Samen met de bewoners is het pand opgeruimd en schoongemaakt. De ramen werden gewassen, vloeren gedweild, gangen gestofzuigd en werd er samen een schoonmaakrooster opgesteld. Met een gezellig muziekje op de achtergrond had iedereen het naar z’n zin deze middag. Al met al een leuke en productieve Doe Dag in Etten Leur!

Regio Utrecht

Ad Hoc Utrecht heeft in samenwerking met Kleurrijk Wonen in Culemborg een Doe Dag georganiseerd met als doel de bewoners van Kleurrijk Wonen en Ad Hoc samen te brengen en de tuintjes op te knappen. Meerdere bewoners kwamen bijeen, gingen aan de slag en genoten samen van een kop koffie en een muffin uit de door Ad Hoc geregelde koffiekar. Na afloop kregen alle buurtbewoners een Ad Hoc goodiebag met bloemzaadjes en een schepje mee naar huis!

Regio Arnhem

In regio Arnhem stond de Doe Dag in het teken van samenkomen, groen onderhoud en vooral gezelligheid! Met opdrachtgever Veenvesters zijn we samen met Thuis bij Frans aan de slag gegaan om een moestuin voor de buurt aan te leggen. Thuis bij Frans is een ontmoetingsplek waar je terecht kunt voor een kop koffie en een praatje. De Doe Dag was gelijk een mooi moment om vrijwilligers te werven voor dit mooie buurt initiatief.

Regio Maastricht

In samenwerking met Stichting Gehandicaptenzorg Limburg heeft kantoor Maastricht een mooie middag gehad waarin kennismaken en de gezamenlijke binnentuin een oppepper geven centraal stond. Onder het genot van een lekker kopje koffie hebben de aanwezigen gezamenlijk gezorgd voor een bloemrijke leefomgeving waarvan zowel de Ad Hoc bewoners als atelierhouders als de naastgelegen buren van SGL van kunnen gaan genieten!

Regio Groningen

We hebben in de Schildersbuurt in Assen een leuke tuinendag georganiseerd in samenwerking met Actium wonen, de gemeente Assen, Mijn Buurt Assen en de bewoners. Met z’n allen hebben we de tuinen in de wijk weer lente-proef gemaakt. Een gezellige dag waarop alle buren kennis met elkaar gemaakt hebben! De gereedschappen, containers en koffiekar zijn door Ad Hoc beschikbaar gesteld. De dag werd leuk afgesloten met een hapje van de hamburgerkraam.

Sfeerimpressie

Ad Hoc Doe Dagen 2023

Aanmeldformulier Ad Hoc Doe Dagen

Meld jouw initiatief voor de Ad Hoc Doe Dagen hier aan.

Vragen? Onze Coördinator Leefbaarheid Paula staat je graag (telefonisch) te woord via 06 29 05 71 62
Contact per mail
chevron-down