Wonen, werken & leegstandbeheer door heel Nederland
MIJN AD HOC

Ad Hoc Doe Dag 2024

In april & mei zijn door het hele land Ad Hoc Doe Dagen georganiseerd. Deze dagen stonden in het teken van bij elkaar komen, kennismaken met de buren, de lente vieren, groen onderhoud en vooral gezelligheid! Vanuit het hele land werden leuke initiatieven geopperd door onze bewoners en ondernemers. Per regiokantoor werd het beste initiatief gekozen en door de Ad Hoc’ers met wat hulp van collega’s uitgevoerd. Wij zijn als Ad Hoc trots op de inzet van alle betrokken partijen en willen hen hiervoor bedanken. Samen maken we het verschil in de buurt en laten we wederom zien dat leegstandbeheer waarde toevoegt aan de samenleving.

Kantoor Amsterdam

Op woensdag 24 april hebben buurtbewoners en Ad Hoc collega’s een onvergetelijke schilderervaring gehad die georganiseerd werd door Ad Hoc onderneemster Mariliva Berrenstein. In haar atelier kon iedereen zijn/haar creativiteit laten stromen onder het genot van heerlijke drankjes tijdens een echte ‘sip & paint’. Het was een gezellige, creatieve en ontspannen dag waarop de deelnemers elkaar beter hebben leren kennen en iedereen een mooi schilderij gemaakt heeft.

schilderende dames aan een lange tafel tijdens een sip & paint in Amsterdam

Kantoor Den Haag

Voor regiokantoor Den Haag kwam er een superleuk initiatief binnen van Daan Kuiper, bewoner van de Stuwstraat in Den Haag. Deze woningen in deze straat staan op een slooplijst en sommige afgekeurde woningen zijn al dichtgetimmerd. Het idee van Daan was dus simpel maar heel leuk: “Laten we de houtenschotten een leuk verflaagje geven!” Zo geschiede, zo gedaan.
Op zondag 21 april hebben wij de mouwen opgestroopt met Ad Hoc bewoners, atelierhouders en vele buurtbewoners van jong tot oud! De verfpotten werden om 14:00 uur geopend en het weer zat goed mee. Een perfecte middag dus om los te gaan. Het resultaat mag er dan ook zeker zijn! Van een mooie vlinder door de atelierhouders tot aan afdrukken van kinderhandjes, alles ziet er top uit!
Deze middag werd ook mede mogelijk gemaakt door de corporatie Hof Wonen. Zij waren ook erg enthousiast geworden over het initiatief en steunen dit soort leefbaarheidsprojecten graag. Wij willen iedereen die zijn kwastje hieraan heeft bijgedragen enorm bedanken. Wij zijn trots op onze Ad Toppers!

Kantoor Rotterdam

De collega’s uit Rotterdam zijn samen met de bewoners aan de slag gegaan in de tuin van Bajonet in Rotterdam. Voor woningcorporatie Woonstad beheert Ad Hoc in deze wijk ca. 60 woningen. Deze Doe dag stond bij ons in het teken van kunst, creativiteit en vooral gezelligheid! Samen met kunstenaar en tevens Ad Hoc bewoner Koen hebben wij samen met zo’n 20 (Ad Hoc) bewoners een kunstwerk gemaakt. Leuk om te zien dat iedereen hier zijn steentje aan heeft bijgedragen. Ook konden wij genieten van een expositie met o.a. een prachtig schilderwerkwaar van Ad Hoc’er Fiona. Geweldig om te horen dat een aantal bewoners elkaar van tevoren nog niet kenden en na deze middag hebben afgesproken voor een avondje gezelligheid met elkaar. Het was een meer dan geslaagde middag!

spijkers in hout slaan

Kantoor Den Bosch

Op 21 April werd de Ad Hoc Doe Dag van kantoor Den Bosch georganiseerd in de wijk de Haren. Een bewoonster kwam met het leuke idee, om ervoor te zorgen dat de voortuinen er allemaal weer netjes bij liggen voor de zomer begint. Er was een hapje en een drankje, de sfeer was top en het weer gelukkig ook!
We hebben met een groepje Ad Hoc’ers een aantal voortuinen aangepakt en mooi opgefrist. Samen zorgen we voor een nette buurt, laat de zomer maar komen!

Kantoor Arnhem

De Ad Hoc Doe Dag in regio Arnhem stond in het teken van bij elkaar komen, kennismaken met de buren en vooral gezelligheid! Ad Hoc bewoonster Julia uit Winterswijk vond dat het de hoogste tijd werd voor meer verbinding in de buurt en stelde voor om buurtgenoten op te roepen voor een gezamenlijke activiteit waarbij iedereen elkaar beter kon leren kennen. Met een leuk groepje werd er ‘prison escape’ gespeeld en na afloop nog een drankje gedaan op het terras. ”We hebben een fantastische avond gehad en beginnende vriendschappen opgebouwd. 1 ding hebben we al met elkaar afgesproken, dat we elkaar zullen helpen tijdens de verhuisdagen”. 

Kantoor Maastricht

Vanuit kantoor Maastricht hebben wij een keramiek workshop gedaan, georganiseerd door een van onze contractanten in Weert. Bij deze cursus waren een aantal Ad Hoc’ers met vrienden en familie aanwezig. Het was een gezellige dag die begon met een introductie over keramiek met een lekker kopje thee en een stukje vlaai. Vervolgens mochten we allemaal aan de slag gaan en ons eigen keramiek stuk maken waarbij we goed geholpen werden door de mevrouw die de workshops aanbiedt. Iedereen is de gehele middag druk bezig geweest met zijn/haar werk waarbij er genoeg plek was voor gezelligheid. Al met al was het een geslaagde middag!

Kantoor Groningen

Vanuit kantoor Groningen hebben een aantal bewoners Assen een buurt BBQ en pub-quiz georganiseerd. Voor de Amerikaanse BBQ moesten de bewoners zelf hun vlees en drinken meenemen. Bewoner Jeffrey heeft een pub-quiz bedrijf en speciaal voor deze gelegenheid had hij een leuke quiz samengesteld en deze is met groepjes uit de wijk uitgevoerd. Verder was er leuke muziek waar ze samen van hebben genoten. De avond was erg goed georganiseerd en de buurt is door deze bijeenkomst een stuk closer geworden. Al met al een super geslaagde doe dag!

Kantoor Zwolle

De Ad Hoc bewoners van het oude schoolgebouw aan de Olieslagweg te Enschede hebben met zijn allen een gezellige tuin dag georganiseerd. Hierbij hebben ze mooie bloemen geplant en de tuin volledig aangepakt en netjes gemaakt. Het vooraanzicht hebben ze ook verbeterd. Om de rest van de buurt voor deze dag uit te nodigen hadden de bewoners zelf een flyer gemaakt en verspreid. Dit bleek een groot succes te zijn en er zijn veel mensen langs geweest om te helpen of om even een kijkje te nemen in de oude school. Een zeer geslaagde dag!

chevron-down