Wonen, werken & leegstandbeheer door heel Nederland
MIJN AD HOC

Ad Hoc Doe Dag 2023

Op 20 en 21 april 2023 werd voor het eerst de Landelijke Ad Hoc Doe Dag georganiseerd. Deze dagen stonden in het teken van bij elkaar komen, kennismaken met de buren, de lente vieren, groen onderhoud en vooral gezelligheid! Al onze kantoren hebben zich ingezet om deze dag tot een succes te maken. Wij zijn als Ad Hoc trots op de inzet van alle betrokken partijen en willen hen hiervoor bedanken. Samen maken we het verschil in de buurt en laten we wederom zien dat Ad Hoc veel meer is dan alleen een leegstandbeheerder.

Kantoor Zwolle

Het kantoor van Zwolle heeft de handen uit de mouwen gestoken in een voormalig schoolgebouw van de Gemeente Hengelo. Op deze dag hebben onze Ad Hoc bewoners zich ingezet om de algemene ruimtes, gangen en keuken weer spik en span te maken. Naast de binnenruimtes is ook de binnentuin goed aangepakt. Alle bladeren en het zwerfafval zijn verwijderd en het gras is gemaaid. Hierdoor staat het pand er weer netjes bij! De Ad Hoc’ers kunnen zo goed de zomer in en de buurt is tevreden met het resultaat. Deze gezellige middag werd afgesloten met een hapje en een drankje als dank voor de inzet!

Kantoor Rotterdam

De collega’s uit Rotterdam zijn samen met de bewoners aan de slag gegaan bij een voormalig schoolpand in Dordrecht. Onze Danny en Andrea gingen op pad met een tas vol scheppen, zaadjes, drankjes en hapjes. Het werd een gezellige bijeenkomst van Ad Hoc’ers waarmee er samen een leuk bloementuintje geplant is op het schoolplein. We hopen natuurlijk dat alle zaadjes uit zullen komen en onze bewoners zullen dit tuintje gaan bijhouden. Het thema was hier ‘samen de lente vieren’ en van lentekriebels is dan ook sprake, want dit pand want er is zelfs een Ad Hoc Koppel! Kortom, een gezellige middag in het zonnige en altijd mooie Dordrecht.

Kantoor Den Haag

Vanuit ons Haagse kantoor gingen onze collega’s richting Leidschendam voor het project van Daelmans Vastgoed. Hier beheren wij leuke bungalows waar men tijdelijk kan wonen. Samen met de bewoners hebben wij de handen uit de mouwen gestoken om de buurt lente klaar te maken! Met dit initiatief, met dank aan Daelmans Vastgoed, hebben we aan de omwonenden laten zien dat wij een echte toevoeging zijn voor de buurt. De plantjes zijn gezaaid en onkruid is gewied. De middag werd afgesloten met een gezellig hapje en drankje.

Kantoor Amsterdam

Op de zaterdag gingen collega’s Jacobine en Cindy richting Diemen om samen met de Gemeente Diemen een leuke doe-dag/lente dag te beleven met de Oekraïense bewoners. De gemeente Diemen had mooie plantenbakken met bloembollen neergezet op de Bergwijkdreef en gezamenlijk is er door de bewoners een grote moestuin aangelegd. De bewoners kregen vanuit Ad Hoc een bloempotje met zaadjes die zij zelf konden versieren. Er waren ook leuke activiteiten voor de kleinste bewoners georganiseerd en er bleek veel schildertalent aanwezig te zijn. Al met al een geslaagde en gezellige middag!

Kantoor Den Bosch

In de regio Den Bosch is een voormalig schoolpand in Etten Leur aangepakt. Samen met de bewoners is het pand lekker opgeruimd en schoongemaakt. Vooral de algemene ruimtes konden wel een dweiltje en een mop gebruiken. De ramen werden gewassen, vloeren gedweild, gangen gestofzuigd en werd er samen een schoonmaakrooster opgesteld. Met een gezellig muziekje op de achtergrond had iedereen het naar z’n zin deze middag. Al met al een leuke en productieve Ad Hoc Doe Dag in Etten Leur! De eigenaar van dit pand kon het enorm waarderen dat wij ons zo inzetten voor zijn pand. Iedereen blij!

Kantoor Utrecht

Ad Hoc Utrecht heeft in samenwerking met Kleurrijk Wonen hun Ad Hoc Doe Dag vorm gegeven. Dit mooie initiatief vond plaats in de Zonnebloem- en Tulpstraat in Culemborg, met als doel om de bewoners van zowel Kleurrijk Wonen als die van Ad Hoc samen te brengen, en tegelijk aandacht te besteden aan het aansporen en meehelpen met het opknappen van de tuintjes in deze straten. De Doe Dag bleek een succes! Meerdere bewoners kwamen bijeen, en genoten tijdens mooie en verbindende gesprekken met elkaar van een heerlijke kop koffie en een lekkere muffin uit de door Ad Hoc geregelde koffiekar. Na afloop kregen alle buurtbewoners een Ad Hoc goodiebag inclusief Zonnebloemzaadjes en een schepje mee naar huis! Als Ad Hoc hebben wij ons doel bereikt: de buurtbewoners met elkaar verbinden en het aanzicht van de woningen in deze straat verbeteren. Wij kijken met een glimlach terug op deze inspirerende middag!

Kantoor Arnhem

De Ad Hoc Doe Dag in regio Arnhem stond in het teken van bij elkaar komen, kennismaken met de buren, de lente vieren, groen onderhoud bijhouden en vooral gezelligheid! Met de opdrachtgever Veenvesters zijn we gaan kijken naar een mooi initiatief en zijn we samen met Thuis bij Frans en Thuis bij Fred aan de slag gegaan. In de tuin van Thuis bij Frans is hard gewerkt om een moestuin voor de buurt aan te leggen. Thuis bij Frans is een nieuw buurt initiatief dat elke dinsdagmiddag en vrijdag geopend is. Het is een ontmoetingsplek voor de buurt waar je naar binnen kan lopen voor koffie en een gezellig gesprek. Elke vrijdag koken de jongens van Stichting Thuis bij Fred en kan je een maaltijd afhalen voor €3,-. De Doe Dag was ook gelijk een mooi moment om vrijwilligers te werven die een bijdrage aan de mooie buurt het Franse Gat te kunnen geven.  

Kantoor Maastricht

In samenwerking met Stichting Gehandicaptenzorg Limburg vond vrijdag 21 april de Ad Hoc Doe dag plaats op de locatie Doctor Kuyperstraat 2 te Weert. Tijdens deze middag werden omwonenden, cliënten van SGL en de contractanten van deze locatie uitgenodigd voor een gezellige middag, waarin kennismaken en de gezamenlijke binnentuin een bloemige oppepper geven centraal stond. Onder het genot van een lekker kopje koffie geschonken door de aanwezige barista en onder het toezicht van een prachtig lentezonnetje hebben de aanwezigen gezamenlijk gezorgd voor een bloemrijke leefomgeving waarvan zowel de Ad Hoc bewoners als atelierhouders als de naastgelegen buren van SGL van kunnen gaan genieten! Bedankt allemaal!

Kantoor Groningen

We hebben in de Schildersbuurt in Assen een leuke tuinendag georganiseerd samen met de Actium wonen in samenwerking met de gemeente Assen en Mijn Buurt Assen en de bewoners. We zijn met zijn allen de wijk in getrokken om tuinen weer lente-proef te maken. Deze dag stond in het teken van gezelligheid, kennis maken met je buren en natuurlijk de tuin weer lente-klaar te maken! Wij hebben de gereedschappen, containers en koffiekar beschikbaar gesteld voor de bewoners. En hebben de dag leuk af kunnen sluiten d.m.v. een hamburgerkraam.

chevron-down