Wonen, werken & leegstandbeheer door heel Nederland
MIJN AD HOC

Snoeitips van Herman de Tuinman

Snoeien doet Bloeien!

Snoeien doet bloeien dat is het motto van Herman de Tuinman! Daarom hebben wij aan Herman de ultieme lentetip gevraagd.   

Hermans Tip! Het is nu de hoogste tijd om siergrassen, vlinderstruiken en hortensia’s te snoeien. Maar op welke manier kun je dit nou het best doen?   

Siergrassen die in de winter geel zijn geworden, kun je nu snoeien tot 10cm boven de grond. Op deze manier komt er weer ruimte en lucht vrij voor de nieuwe halmen die uit de grond komen.   

De vlinderstruik moet voorzichtig worden gesnoeid, het beste is dan ook de vlinderstruik tot 30cm  boven de grond af te snoeien.  

Bij de hortensia is het belangrijk om te weten wat voor soort je hebt. De Annabelle kunnen worden teruggesnoeid tot 20cm boven de grond. Bij de klassieke hortensia of de boerenhortensia kost het wat meer werk. Je moet dan namelijk eerst de oude bloemen en het dode hout eruit knippen zodat er weer lucht komt de pollen. Knip ook alle dunne takjes eruit, zo hou je een stevig geraamte over met mooie ontluikende groene knoppen.  

Belangrijk! De meeste mensen snoeien vaak te weinig. Je hoeft niet bang te zijn dat je teveel snoeit. Want snoeien doet bloeien!  

chevron-down