Wonen, werken & leegstandbeheer door heel Nederland
MIJN AD HOC

Soepmeeting in Marum bevordert saamhorigheid

Op vrijdag 6 oktober vond er in Marum een bijzondere bijeenkomst plaats: een soepmeeting georganiseerd vanuit onze eigen gebruikers samen met het regiokantoor Groningen en de gemeente Westerkwartier. Met als doel het tegengaan van eenzaamheid, opende het gebouw haar deuren voor omwonenden en gebruikers van het pand. Onder het genot van een heerlijk kopje soep kwamen mensen bijeen, en aan het einde van de middag werd er zelfs gezamenlijk getrommeld. Dit soort initiatieven draagt bij aan saamhorigheid en leefbaarheid in de regio.

De soepmeeting bood een gelegenheid voor mensen in Marum om elkaar beter te leren kennen en nieuwe sociale contacten te leggen. Het openstellen van het Regiokantoor Groningen voor de omwonenden was een bewuste keuze om de drempel voor participatie zo laag mogelijk te houden. Iedereen was welkom, ongeacht leeftijd, achtergrond of sociale status.

Bij aankomst werden de gasten hartelijk ontvangen door vrijwilligers die met veel enthousiasme klaarstonden om de bezoekers te voorzien van een smakelijke kop soep. Deze warme ontvangst creëerde direct een ontspannen sfeer en zorgde ervoor dat mensen zich op hun gemak voelden.

Tijdens het genieten van de soep werden er interessante gesprekken gevoerd en ervaringen uitgewisseld. Het was duidelijk dat de soepmeeting in een behoefte voorzag, aangezien verschillende aanwezigen anders weinig mogelijkheden hadden om met elkaar in contact te komen. Het samen eten bleek een verbindende factor te zijn, waarbij de gedeelde soep symbool stond voor de gemeenschap

De soepmeeting in Marum was een succes. Het initiatief bracht mensen samen, stimuleerde sociale interactie en bevorderde een gevoel van gemeenschap. Het is van groot belang dat dit soort initiatieven blijven plaatsvinden, omdat ze niet alleen de eenzaamheid bestrijden, maar ook bijdragen aan de algehele leefbaarheid en saamhorigheid in onze samenleving

chevron-down