Wonen, werken & leegstandbeheer door heel Nederland
MIJN AD HOC

Tijdelijk huren in Winterswijk

Als allereerste Ad Hoc-bewoner aan de Europalaan verhuist Douwe (28) samen met zijn vriendin Marlot (23) naar een appartement in één van de flats. Een hele stap, in vele opzichten. 

Douwe verhuist van zijn Leidse studentenkamer van 24m², naar een ruim appartement met 3 slaapkamers aan de Europalaan. Marlot woonde tot voorkort nog bij haar ouders in Winterswijk.  Het wordt de eerste keer samenwonen voor het stel. Spannend, maar precies waar ze aan toe zijn.

“Mijn vriendin is net afgestudeerd en is nu hard op zoek naar een baan”, aldus Douwe. Zelf begint hij binnenkort als sales engineer bij zijn nieuwe werkgever in Winterswijk. “Op dit moment zijn we nog niet in staat om een huis te kopen, daarom zien we het tijdelijk huren via Ad Hoc als perfecte opstap. Hier kunnen we starten met samenwonen en door de lagere huurprijs kunnen we sparen voor een koopwoning in de toekomst, wanneer de woningmarkt hopelijk weer wat afgekoeld is.”

Bij het wonen op basis van tijdelijke verhuur heeft de bewoner de garantie er minimaal 6 maanden te kunnen wonen. Langer kan het altijd worden, dit is afhankelijk van de plannen van de pandeigenaar. Als bewoner weet je minimaal 3 maanden van tevoren wanneer het contract afloopt. “Wanneer de eerste flat gesloopt wordt, kun je met een beetje geluk doorverhuizen naar een appartement in één van de andere flats binnen dit project”, legt Douwe uit. 

De tijdelijke aard van het contract bij Ad Hoc houdt Douwe en Marlot niet tegen om het appartement helemaal ‘eigen’ te maken. Er is al behangen, het houtwerk in de keuken is geschilderd en er ligt inmiddels een mooie vloer in het appartement. Douwe: “we hebben gelukkig wat meubels kunnen ophalen bij familieleden. De verhuis bus zat helemaal vol, dus we hebben genoeg om het hele appartement mee te vullen.”

Langzamerhand verlaten de reguliere huurders van De Woonplaats hun appartement aan de Europalaan. Net als Douwe en Marlot, zullen hier tijdelijk Ad Hoc-bewoners voor in de plaats komen totdat de flats gesloopt worden. “Het is een hele leuke plek om te wonen, samen met allemaal gelijkgestemden”, zegt Douwe. Het zijn veelal jongeren die via Ad Hoc wonen. “Daarnaast is de plek ook gewoon fijn. Het ligt tegen het stadscentrum aan, maar je bent ook zo de stad weer uit”.

Aanmelden voor de appartementen is nog mogelijk. Schrijf je snel in via www.adhocbeheer.nl.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ad Hoc Arnhem arnhem@adhocbeheer.nl | 026 – 363 93 07 (bereikbaar tussen 09:00 – 12:00 uur)

chevron-down