Vastgoedprofessionals Woonruimte Werkruimte
Aanbod Over Ad Hoc Contact Mijn Ad Hoc

De site van Ad Hoc Beheer maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Tijdelijke bewoners worden maatjes voor ouderen in woonzorgcentrum Liendert

Ad Hoc Nieuws

Tijdelijke bewoners worden maatjes voor ouderen in woonzorgcentrum Liendert

Inleiding

Beweging 3.0 en Ad Hoc Beheer hebben de handen ineengeslagen om woonzorgcentrum De Liendert in Amersfoort levendig te houden en het tekort aan betaalbare woonruimte aan te pakken.

Den Haag, 29 oktober

Nieuws

Beweging 3.0 en Ad Hoc Beheer hebben de handen ineengeslagen om woonzorgcentrum De Liendert in Amersfoort levendig te houden en het tekort aan betaalbare woonruimte aan te pakken. Tot eind januari 2019 worden elf leegstaande appartementen in De Liendert tegen een lage vergoeding via Ad Hoc Beheer ter beschikking gesteld aan mensen met een maatschappelijke achtergrond. De tijdelijke bewoners kregen op maandag 29 oktober de sleutel van hun appartement. Zij worden een maatje voor de ouderen die nog in De Liendert wonen.

In De Liendert aan de Zwaluwenstraat wonen ouderen die zorg krijgen van Beweging 3.0. Het huurcontract voor De Liendert loopt op 1 april 2019 af en wordt niet verlengd. Het pand is onvoldoende voorbereid op de steeds zwaardere zorgvraag van toekomstige cliënten en voldoet in de toekomst niet meer aan de wensen en eisen van de overheid. Bovendien brengen de huur en noodzakelijk onderhoud en vervanging van installaties hoge kosten met zich mee. Een groot deel van de bewoners heeft inmiddels een plek gevonden in een ander woonzorgcentrum. Daardoor staat een deel van De Liendert leeg. Door elf leegstaande appartementen tijdelijk te laten bewonen via Ad Hoc, komt er weer reuring en gezelligheid in het huis.

Een maatje voor de ouderen
De elf appartementen hebben een woon- en slaapkamer, een badkamer en een pantry. De bewoners wonen er tijdelijk op basis van antikraak en betalen een lage vergoeding. Beweging 3.0 en Ad Hoc Beheer verwachten daarvoor terug dat de bewoners een toegevoegde waarde hebben voor de oudere bewoners. Zij kunnen bijvoorbeeld een maatje worden, af en toe een spelletje doen, helpen met de boodschappen of een praatje maken. De nieuwe bewoners zijn daar specifiek op geselecteerd.

Ad Hoc wil met de samenwerking een bijdrage leveren aan het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen en het aanbieden van goedkopere woonruimte. Ad Hoc is al bijna dertig jaar marktleider in leegstandbeheer en heeft tien regiokantoren in de grote steden. Het fundament van de organisatie is in de afgelopen vijfentwintig jaar niet alleen gebouwd door de producten, maar ook door de vakkundige medewerkers.

Beweging 3.0 is blij met deze samenwerking met Ad Hoc, waardoor de cliënten de komende maanden aangenaam kunnen blijven wonen in De Liendert. Beweging 3.0 kent een breed scala aan activiteiten op het gebied van wonen, zorg en welzijn in de regio Eemland. Zo’n 2.500 medewerkers en 2.000 vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor de cliënten.


Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter