Vastgoedprofessionals Woonruimte Werkruimte
Aanbod Over Ad Hoc Contact Mijn Ad Hoc

De site van Ad Hoc Beheer maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Ad Hoc Toezicht & Security ook effectief tegen krakers

Ad Hoc Nieuws

Ad Hoc Toezicht & Security ook effectief tegen krakers

Inleiding

Inzet Ad Hoc Toezicht & Security in binnenstad Utrecht.

Den Haag, 19 juli

Nieuws

Onlangs is maar weer gebleken wat de inzet van Ad Hoc Toezicht & Security (T&S) voor toegevoegde waarde heeft. Dankzij de alarmsystemen is het Ad Hoc T&S, met ondersteuning van de politie, gelukt om ongenode gasten uit drie schoolgebouwen in Utrecht te zetten.

In de binnenstad van Utrecht heeft Ad Hoc T&S drie schoolgebouwen beveiligd met (powered by Cyclops) alarmsystemen. Op 29 juni jl. werden deze systemen in de vroege ochtenduren op de proef gesteld. Om 07:13 uur detecteerden de systemen een, toen nog vermoedelijke, inbraak. Direct ging er een melding naar de PAC meldkamer, waardoor de beveiligingsprocedure in gang werd gezet. Slechts 17 minuten later was er beveiliging op locatie aanwezig en die zag direct dat de cilinders van de sloten dichtgesmeerd waren met klei en er krakers in het pand waren getrokken.

Erik Kouwenberg, Regiomanager Ad Hoc Utrecht, werd door de beveiliging ingelicht en sprong direct in de auto om vervolgens 10 minuten later aanwezig te zijn, evenals de politie en de eigenaar van het pand. De krakers creëerden intussen de illusie dat zij zich al 24 uur in het pand bevonden, zodat het moeilijker zou zijn om hen het pand uit te zetten. De rapportages van de alarmsystemen toonden echter aan dat zij op dat moment slechts 1 uur in het pand aanwezig waren. Om 10:45 uur kwam dan eindelijk het verlossende bericht van de Officier van Justitie dat de panden ontruimd mochten worden. Zo gezegd, zo gedaan.

De snelle detectie van de alarmsystemen en de accurate opvolging hiervan door Ad Hoc T&S, Cyclops en de politie, heeft erin geresulteerd dat de panden binnen slechts enkele uren ontruimd konden worden. Het resultaat: zeer beperkte schade aan het pand en een volledig ontzorgde eigenaar.

Heeft u een leegstaand pand dat u wilt laten beveiligen? Laat ons dat dan weten en neem contact op met Paul van de Wiel, Sr. Accountmanager Ad Hoc T&S, via 06 - 199 230 53 of p.vandewiel@adhocsecurity.nl.

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter