Vastgoedprofessionals Woonruimte Werkruimte
Aanbod Over Ad Hoc Contact Mijn Ad Hoc

De site van Ad Hoc Beheer maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Opvang Oekraïense vluchtelingen

Ad Hoc Nieuws

Opvang Oekraïense vluchtelingen

Inleiding

Het zal niemand ontgaan zijn dat er door de oorlog veel vraag is naar opvangmogelijkheden voor Oekraïense vluchtelingen. Het onderwerp komt bijna dagelijks aan bod in het nieuws. Dat deze crisis ook gevolgen heeft voor een aantal Ad Hoc’ers hebben wij de afgelopen weken helaas al ondervonden.

Nederland, 31 maart

Nieuws

Opvang Oekraïense vluchtelingen

In enkele gevallen moeten de antikraak bewoners wijken voor de vluchtelingen en dat leidt tot spanning. Er is in Nederland een groot tekort aan woonruimte. Op dit moment wonen ca. 20.000 mensen via leegstandbeheerders in leegstaand vastgoed. Als een deel van die woonruimte gebruikt gaat worden voor vluchtelingen, kan dit wel een probleem opleveren voor de huidige bewoners, die dan dus op straat komen te staan.

Ad Hoc helpt graag met het vinden van oplossingen en het plaatsen van Oekraïense vluchtelingen, maar wij willen uiteraard niet dat dit ten koste gaat van onze bewoners. Wij pleiten er juist voor dat huidige bewoners in de woningen kunnen blijven, met eventueel de vluchtelingen erbij. Op veel locaties is er immers ruimte genoeg.

Zowel de branchevereniging VLBN als het Keurmerk Leegstand Beheer zien gelukkig dat er in veel gevallen ook wordt gekozen voor deze combinatie. De huidige bewoners kunnen in een pand blijven wonen en vluchtelingen komen erbij. Dat is een goede ontwikkeling, zeker voor de sociale integratie van de vluchtelingen. Bij een gemengde bewoning zorgen de antikraak bewoners voor de opvang en begeleiding, waardoor de vluchtelingen beter opgevangen worden.

In dit mooie praktijkvoorbeeld, waar momenteel 45 Ad Hoc’ers wonen, worden ook zo'n 75 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Onze Ad Hoc bewoners staan klaar om de Oekraïners te ontvangen en ze te helpen waar mogelijk. Bekijk de reportage.

Wij bieden de gemeenten onze hulp en expertise aan waar mogelijk en doen ons uiterste best om door samen te werken tot creatieve oplossingen te komen en de negatieve gevolgen van deze crisis voor onze bewoners tot een minimum te beperken.

 


 

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter