Vastgoedprofessionals Woonruimte Werkruimte
Aanbod Over Ad Hoc Contact Mijn Ad Hoc

De site van Ad Hoc Beheer maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Officiële straatopening Hardebollenstraat tijdens UITfeest

Ad Hoc Nieuws

Officiële straatopening Hardebollenstraat tijdens UITfeest

Inleiding

Cultureel seizoen ingeluid met thema 'Hardebollen Bloeit Op'.

Den Haag, 06 september

Nieuws

Tijdens het bekende UITfeest van Utrecht, de opening van het culturele seizoen, vond het kleurrijke openingsprogramma plaats van de nieuwe culturele hotspot in Utrecht: de Hardebollenstraat. De creatieve ondernemers luidden het culturele seizoen in aan de hand van het thema 'Hardebollen Bloeit Op'.

Op zondag 4 september 2016 vond tijdens de 18e editie van het Utrechtse UITfeest de officiële opening plaats van de Hardebollenstraat in Utrecht. Gedurende de dag kregen bezoekers een tour door de straat en konden zij de diverse creatieve werkruimtes, waaronder ateliers, werkplaatsen, een theater en radiostation, bezoeken. De vele geïnteresseerden lieten zich meevoeren door het aanstekelijke enthousiasme waarmee de voormalige peeskamertjes in de afgelopen maanden zijn getransformeerd tot creatieve broedplaats. Het programma stond in het teken van het thema 'Hardebollen Bloeit Op' en was een voorproefje van het aankomende culturele seizoen in de Hardebollenstraat.

De 18e editie van het UITfeest in Utrecht luidde de opening in het nieuwe culturele seizoen. Aan de hand van diverse films, theatershows, muziek- en dansoptredens en exposities keken culturele instellingen en bezoekers vooruit op het nieuwe seizoen. Ook vond dit jaar de eerste editie plaats van de Urban Culture Run, een hardloopevenement door het centrum, waarbij het ontdekken van de stad centraal stond. De activiteiten in de Hardebollenstraat boden een welkome en inspirerende aanvulling op de ontdekkingsreis door de stad.

Inspirerende toevoeging aan de stad

De monumentale panden in de Hardebollenstraat zijn sinds afgelopen juni eigendom van de Gemeente Utrecht. Sindsdien zijn de panden tijdelijk in beheer van Ad Hoc, marktleider in leegstandbeheer. De samenwerking tussen de gemeente en Ad Hoc beperkt de leegstandrisico's en zorgt voor meer levendigheid in de straat en de directe omgeving. Door de voormalige peeskamertjes aan te bieden op basis van bruikleenovereenkomsten (anti-kraak) krijgen creatieve ondernemers de ruimte om hun bedrijf tot bloei te brengen. Na de bewogen geschiedenis van de panden is nu de eer aan een bont gezelschap van kunstenaars, ambachtslieden en culturele ondernemers om de bekende straat van Utrecht tot een inspirerende toevoeging aan de buurt en de stad te laten uitgroeien.

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter