Vastgoedprofessionals Woonruimte Werkruimte
Aanbod Over Ad Hoc Contact Mijn Ad Hoc

De site van Ad Hoc Beheer maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Tijdelijke bewoners dragen bij aan leefbaarheid

Ad Hoc Nieuws

Tijdelijke bewoners dragen bij aan leefbaarheid

Inleiding

In Schiedam worden de Wiltonflats vernieuwd en om deze zo veilig mogelijk te houden, is Ad Hoc ingeschakeld voor het tijdelijke beheer hiervan. De bewoners en directe omgeving worden op de hoogte gehouden middels een nieuwsbrief die bij hen op de mat valt. In de editie van augustus wordt door projectleider Patrick Hallatu uitgelegd wat de rol is van Ad Hoc.

Den Haag, 29 juli

Nieuws

Vanaf nu krijgen woningen die vrijkomen in de Wiltonflats tijdelijke bewoners. De organisatie Ad Hoc gaat daarvoor zorgen. "Deze jongeren en starters hebben wij goed gescreend. Zij moeten passen bij de buurt", vertelt Patrick Hallatu, projectleider bij Ad Hoc.

Ad Hoc past op woningen die tijdelijk leegstaan. Het bedrijf doet dat met veel succes in Rotterdamse wijken als Crooswijk, maar nu dus ook voor Woonplus in Nieuwland. "Wij kiezen voor een actieve rol in de wijk. De huidige huurders van Woonplus willen er graag veilig en prettig wonen, ook als woningen leeg komen te staan. Daar zorgen wij samen voor", legt Patrick uit.

Jongeren die betrokken zijn bij de wijk
Dat doet Ad Hoc op verschillende manieren. Op de eerste plaats zoeken zij jongeren, studenten en starters die er voor een klein bedrag tijdelijk gaan wonen. Dat heet ‘bruikleen’. Patrick: "Wij selecteren streng, want we weten dat er veel ouderen in de flats wonen. Zo vragen wij aan de jongeren om vrijwilligerswerk te doen en af en toe een rondje in de portiek te lopen. Wij screenen hen op hun sociaal-maatschappelijke betrokkenheid en sociale vaardigheden. Daardoor zijn zij extra oren en ogen in de wijk."

Medewerkers van Ad Hoc komen langs
Op de tweede plaats komen medewerkers van Ad Hoc regelmatig in de flats langs. Zij zijn herkenbaar aan hun kleding en auto met het Ad Hoc-logo. Zij bezoeken de tijdelijke bewoners elke maand. Ook als er nieuwe woning vrijkomt, bekijken zij die. Huurders van Woonplus kunnen hen gerust aanspreken. Dat vinden onze jongens hartstikke leuk", vertelt Patrick.

Contact met Woonplus en de politie
Verder heeft Ad Hoc korte lijnen met Woonplus, met de politie, Fun-key en andere organisaties die in de wijk actief zijn. Patrick: "We zitten in een Whatsapp-groep, waarin we elkaar op de hoogte houden. Zo kunnen we snel handelen als dat nodig is. Samen zorgen we ervoor dat het huurders veilig en prettig wonen in de Wiltonflats. Is er een calamiteit, dan kunnen huurders ons bellen op 0900 8166."

Bekijk hier het artikel.

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter