Wonen, werken & leegstandbeheer door heel Nederland
MIJN AD HOC

Je kunt een storing melden in ‘Mijn Ad Hoc’: https://www.mijnadhoc.nl
Wanneer je ingelogd bent, klik je op jouw adres en vanuit daar zie je een knop “Storing melden”

Bij antikraak is de borg €300,- en bij tijdelijke verhuur is de borg 1,5 keer de huurtermijn.

De borg wordt binnen 8 – 10 weken teruggestort. dit heeft te maken met de wettelijke storneringstermijn. Een automatische incasso is binnen 8 weken terug te boeken. Om te voorkomen dat dit iemand dit doet houden we de borg tot die tijd in.

Stuur een e-mail naar het betreffende regiokantoor. Vermeld daarin:

Bij antikraak wonen is de opzegtermijn 28 dagen. Natuurlijk doen we ons best je zo snel mogelijk in te lichten wanneer je het pand zult moeten verlaten.

Aan de hand van een leegstandvergunning wordt de woning nog tijdelijk verhuurd. Je betaald daarvoor meer dan als je op basis van tijdelijk beheer gaat wonen maar krijgt in ruil daarvoor dan ook iets meer zekerheid. Let op: Als je in aanmerking wilt komen om tijdelijk te huren via Ad Hoc hebben we een aantal documenten van je nodig om te toetsen of je aan alle voorwaarden voldoet.

Ad Hoc krijgt tijdelijk panden in beheer die in afwachting staan van sloop, ontwikkeling, verhuur of verkoop. Door tijdelijk mensen in de panden te huisvesten minimaliseren wij de leegstandrisico’s. Je bent onze ogen en oren én natuurlijk het visitekaartje van Ad Hoc in de buurt en richting alle betrokken partijen. Daarnaast woon je heel voordelig op de meest avontuurlijke locaties. Er is geen sprake van huur maar bruikleen, dat wil zeggen dat je een maandelijkse vergoeding betaalt en we een opzegtermijn van 28 dagen met elkaar afspreken. Tevens maken we met elkaar aanvullende afspraken over de woonvorm, de voorwaarden en het gebruik van het pand en de ruimte waar je tijdens de intakepresentatie en in de bruikleenovereenkomst informatie over ontvangt.

Om een zo goed mogelijke match te maken werkt Ad Hoc met een voordrachtsysteem. Je kunt je dus alleen bij ons inschrijven als één van onze huidige bewoners je voordraagt. Ken je iemand die via Ad Hoc woont, vraag dan of deze persoon jou wil voordragen. Zonder voordrager is het niet mogelijk om je aan te melden voor antikraak wonen.

Een greep uit het huidige aanbod kun je vinden op onze website en op Facebook. Heb je interesse in een woonruimte en ben je al wonend/ingeschreven? Dan kun je jouw interesse kenbaar maken via ‘Mijn Ad Hoc‘. Ben je nog niet bij ons ingeschreven? Dan kun je nog niet direct op een woning reageren. Schrijf je dan eerst bij ons in.

Praktische tips om besmetting te voorkomen
Het risico van besmetting is te verkleinen door de volgende voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. Lees deze tips goed door.

Douche
Je kunt veilig douchen als de temperatuur van het douchewater in het warmwatertoestel afgesteld is op minimaal 55°C. Bij temperaturen boven de 55°C wordt de bacterie gedood. Ben je langer dan een week niet thuis geweest? Laat dan het koude en warme water een minuut stromen. Het beste kun je douchekop onderdompelen in een emmer met water.

Tuinslang
Je kunt tuinslangen beter leeg bewaren. Het risico is over het algemeen klein als je de slang aansluit op de koudwaterkraan. Zelden zal de temperatuur in een dergelijk systeem langere tijd boven de 25°C zijn en blijven. Het risico op groei van de bacterie neemt toe als een tuinslang: langere tijd in de zon blijft liggen en/of een tuinslang minder vaak gebruikt wordt en stilstaand water bevat daarom moet je de tuinslang na gebruik leeg laten lopen. Er is dan geen kans op stilstaand water waarin de legionellabacterie zich kan ontwikkelen.

Brandslang
Nooit gebruiken voor andere werkzaamheden. Alleen in noodsituatie gebruiken om brand te blussen.

Kranen
Ook kranen waarvan de leidingen bovengronds of bijna bovengronds liggen, kunnen een risico vormen. Door de buitentemperatuur kan het water daarin worden opgewarmd tot tussen de 25 en 55 °C, vooral als de kraan weinig wordt gebruikt. Dergelijke kranen kunnen een bron zijn van bacteriën waaronder legionella. Vooral als het water wordt gebruikt voor het douchen of sproeien.

Voor meer informatie neem je contact op met het regiokantoor of kijk op: www.legionella.nl

chevron-down