Wonen, werken & leegstandbeheer door heel Nederland
MIJN AD HOC

Antikraak wonen

Overal in Nederland
Unieke woonruimtes
Lage woonkosten

Vanaf €200,- p.m.

Ad Hoc beheert bijzondere tijdelijke woonruimtes in leegstaande kloosters, herstructurerings-
projecten en zelfs molens.

Antikraak

Antikraak wonen bij Ad Hoc

Antikraak wonen bij Ad Hoc is voordelig. Je krijgt veel woonruimte tegen lage lasten. Daar staat tegenover dat we van jou verwachten dat je een flexibele instelling hebt en een flinke dosis verantwoordelijkheidsgevoel. Er gelden heldere huisregels voor bijvoorbeeld het representatief houden van het pand, het doorsturen van post of het bij ons melden van langdurige afwezigheid. Hoe lang je antikraak kunt wonen, is lastig in te schatten. Natuurlijk doen we ons best je zo snel mogelijk in te lichten wanneer je het pand zult moeten verlaten, uiterlijk 28 dagen van tevoren.

Is antikraak
iets voor jou?

Ad Hoc zoekt bewoners die:

 • Representatief, verantwoordelijk, flexibel en mobiel zijn;
 • In het bezit zijn van een geldige legitimatie;
 • Bij voorkeur tussen de 18 en 35 jaar oud zijn;
 • De Nederlandse, Engelse of Duitse taal machtig zijn;
 • Geen inwonende kinderen hebben;
 • Geen huisdieren hebben;
 • Beschikken over een back-up adres waar je terecht kunt
  als jouw overeenkomst eindigt.

 

Ad Hoc is altijd dichtbij!
Onze specialisten staan je graag te woord.

Antikraak wonen houdt in:

 • Royale woonruimtes tegen lage lasten
 • Het representatief houden van het pand
 • Een flexibele instelling hebben
 • Wonen in bijzondere, unieke ruimtes
 • Open staan voor het doen van vrijwilligerswerk
 • Geen inwonende kinderen of huisdieren hebben
Enthousiast? Verdiep je dan eerst even in de inschrijfprocedure Inschrijfprocedure
Voordat je je inschrijft

Belangrijk om te weten

Voordrachtsysteem

Voor een zo goed mogelijke match, werkt Ad Hoc voor antikraak bewoning met een voordrachtsysteem. Je kunt je dus alleen bij ons inschrijven voor antikraak als één van onze huidige bewoners je voordraagt.

Inschrijven

Bekijk eerst of je past in het profiel van een Ad Hoc bewoner, of je aan de voorwaarden voldoet en of je een voordrager hebt. Als dat zo is nodigen we je van harte uit om je bij ons in te schrijven. Dat kan via het het aanmeldformulier op de website. Zorg dat je hiervoor alvast een recente loonstrook, foto van jezelf en de naam én het emailadres van je voordrager bij de hand hebt.

Goed om te weten

Bij antikraak woon je op basis van een bruikleenovereenkomst. In deze bruikleenovereenkomst worden afspraken gemaakt omtrent het tijdelijk gebruik van een leegstaand pand dat wacht op herbestemming, verkoop, verhuur of sloop. Met een bruikleenovereenkomst kun je geen beroep doen op huurbescherming of ontruimingsbescherming.

Woning delen

Bij sommige woningen is het mogelijk deze te delen. Dat is niet alleen gezellig, maar je kunt ook nog eens de kosten delen. Het is wel nodig om je individueel in te schrijven, want je krijgt elk een eigen contract.

Controles

Om te checken of alles goed gaat en of je goed voor jouw ruimte zorgt voeren we regelmatig controles uit. Deze controles worden vooraf aangekondigd.

Onzekere duur

De lasten van antikraak wonen zijn laag, maar daar tegenover staat wel dat de woonduur onzeker is. Hou dit altijd in je achterhoofd. Daarom ben je verplicht om een back-up adres op te geven waar je ook echt terecht kunt als je de woonruimte moet verlaten. Mocht dit het geval zijn dan doen wij ons best om je hierover zo snel mogelijk in te lichten, uiterlijk 28 dagen van tevoren.

Doorschuiven

Kennen we jou eenmaal als goede, verantwoordelijke Ad Hoc bewoner, dan heb je altijd een streepje voor. Wanneer het pand waarin jij woont teruggeven moet worden aan de eigenaar, doen wij ons best om je ergens anders te plaatsen. Garanties op een nieuwe woning kunnen we niet geven, maar voor Ad Hoc’ers waar we goede ervaringen mee hebben doen we extra ons best!

Alles uitstekend geregeld!

Een unieke manier van wonen

Vanwege mijn studie was ik op zoek naar woonruimte in Rotterdam. De woningmarkt is momenteel mega hectisch dus een kamer vinden was lastig. Toen vertelde een studiegenoot over antikraak wonen via Ad Hoc en het sprak mij gelijk aan! Nu woon ik in een supergezellig verzamelpand met 5 medebewoners. We delen de sanitaire voorzieningen en de keuken. De woonduur is onzeker, maar omdat de kosten laag zijn neem ik dat graag voor lief.

Antikraak wonen is voor mij perfect. Lage kosten en een fijne ruimte in een gezellig verzamelpand!

Tessa, 22 jaar

Ons aanbod antikraak woonruimtes

We bieden antikraak woonruimtes aan in heel Nederland. Interesse? Check of je aan alle voorwaarden voldoet en schrijf je dan eerst bij ons in. Ben je al bij ons ingeschreven of woon je al via Ad Hoc? Reageer dan via ‘Mijn Ad Hoc’.

Al het aanbod
Ad Hoc is altijd dichtbij! Onze specialisten staan je graag te woord.
Contact
chevron-down