Wonen, werken & leegstandbeheer door heel Nederland
MIJN AD HOC

Tijdelijk huren

Overal in Nederland
Minimaal 6 maanden wonen
met een opzegtermijn van 3 maanden
Inkomenstoets
Huursubsidie mogelijk

Ad Hoc beheert veel herstructurerings- projecten die in afwachting zijn van sloop of renovatie.

Tijdelijk huren

Tijdelijk huren bij Ad Hoc

Een tijdelijke huurwoning is vaak een woning of appartement dat in een herstructureringsproject zit van een woningcorporatie. Ook die moeten in afwachting van de realisatie van de voorgenomen sloop- of renovatieplannen bewoond blijven, vooral om de leefbaarheid in de wijk te behouden. Bij een tijdelijke huurwoning betaal je een huurprijs die de eigenaar vaststelt. Je moet verantwoordelijk omgaan met de ruimte en een flexibele instelling hebben. Hier gelden heldere huisregels voor bijvoorbeeld het representatief houden van het pand.

Is tijdelijk huren
iets voor jou?

Ad Hoc zoekt bewoners die:

 • Representatief, verantwoordelijk, flexibel en mobiel zijn;
 • In het bezit zijn van een geldige legitimatie;
 • Bij voorkeur tussen de 18 en 35 jaar oud zijn;
 • De Nederlandse, Engelse of Duitse taal machtig zijn;
 • Geen inwonende kinderen hebben;
 • Geen huisdieren hebben;
 • Toestemming geven voor het uitvoeren van een
  consumententoets;
 • Beschikken over een DigiD.

 

Ad Hoc is altijd dichtbij!
Onze specialisten staan je graag te woord.

Tijdelijk huren houdt in:

 • Minimaal 6 maanden wonen en 3 maanden opzegtermijn
 • Het representatief houden van het pand
 • Een goede / alternatieve start op de woningmarkt
 • Een verplichte inkomenstoets ondergaan
 • Open staan voor het doen van vrijwilligerswerk
 • Geen inwonende kinderen of huisdieren hebben
Enthousiast? Verdiep je dan eerst even in de inschrijfprocedure Inschrijfprocedure
Voordat je je inschrijft

Belangrijk om te weten

Inschrijven

Bekijk eerst of je past in het profiel van een Ad Hoc bewoner en of je aan de voorwaarden voldoet. Als dat zo is nodigen we je van harte uit om je bij ons in te schrijven. Dat kan via het aanmeldformulier op de website. Zorg dat je hiervoor alvast een recente loonstrook en foto bij de hand hebt.

Inkomenstoets

Als enige leegstandbeheerder in Nederland werken wij samen met Qii. Kandidaten voor tijdelijk verhuur woningen moeten dit gebruiken, omdat wij moeten beschikken over de juiste en volledige informatie. Deze informatie wordt onder andere gebruikt voor de gegevens in het huurcontract maar ook voor het zorgvuldig uitvoeren van de inkomenstoets bij woningen voor woningcorporaties. Het gebruik van Qii is heel simpel én het geeft jou het gemak dat alle informatie die je anders op papier of per mail moet aanleveren direct bij Ad Hoc terecht komt. Je privacy is uiteraard gewaarborgd, want de gegevens gebruiken we alleen voor het opstellen van het huurcontract met de juiste gegevens en informatie. Voor meer informatie kijk je op www.qii.nl

Inkomensgrens

Let op: er geldt een inkomensgrens voor 1-persoons huishoudens van € 24.075,- of € 40.760,- (prijspeil 2022). Bij 2-persoons huishoudens zijn de inkomensgrenzen € 32.675,- of € 45.014,-. Alle bedragen zijn van prijspeil 2022. De woningeigenaar bepaalt welke van de twee grenzen geldt. Je mag géén spaargeld of vermogen hebben van meer dan € 31.747, bijvoorbeeld door verkoop van je huis.

Doorschuiven

Kennen we jou eenmaal als goede, verantwoordelijke Ad Hoc bewoner, dan heb je altijd een streepje voor. Wanneer het pand waarin jij woont teruggeven moet worden aan de eigenaar, doen wij ons best om je ergens anders te plaatsen. Garanties op een nieuwe woning kunnen we niet geven, maar voor Ad Hoc’ers waar we goede ervaringen mee hebben doen we extra ons best!

Als starter op de woningmarkt is deze woonvorm ideaal

Fijn dat tijdelijk huren bestaat!

Na het afronden van mijn studie wilde ik graag in Arnhem gaan wonen. Antikraak wonen was in mijn situatie iets te onzeker vanwege de mogelijk korte duur en een woning kopen zit er als starter nog even niet in. Gelukkig kon Ad Hoc mij per direct een tijdelijke huurwoning aanbieden waar ik inmiddels al een jaar met plezier woon. Daarnaast is de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend.

Ik woon inmiddels al een jaar in mijn tijdelijke huurwoning en dat bevalt uitstekend!

Freek, 28 jaar

Ons aanbod tijdelijke huurwoningen

We bieden tijdelijke huurwoningen aan in heel Nederland. Interesse? Check of je aan alle voorwaarden voldoet en schrijf je dan eerst bij ons in. Ben je al bij ons ingeschreven of woon je al via Ad Hoc? Reageer dan via ‘Mijn Ad Hoc’.

Al het aanbod
Ad Hoc is altijd dichtbij! Onze specialisten staan je graag te woord.
Contact
chevron-down